A Riporter

A Riporter első adása, Tömördi Viktorral.
Megtekintés»
Második rész, Csontos Attilával
Megtekintés»

Regisztrálj!

További információ az oldalon történő regisztráció előnyeiről és mikéntjéről.

Utolsó kommentek

  • limi: á, dehogy elég volt 4 évig látnom az arcodat (2012.06.11. 09:52) DÜHÖNGŐ
  • kegyi: köszi Limi! ugye jössz?! (2012.06.10. 17:15) DÜHÖNGŐ
  • limi: most meg majdnem egy év telt el az utolsó "beszólás" óta azért, hogy ez változzon, kihirdetem, hog... (2012.06.10. 08:52) DÜHÖNGŐ
  • NóRah: Na de azért remélem az érettségi találkozó majd felráz minket! :) (2011.07.22. 10:24) Albumok
  • mbarna: egyébként ez az első aktivitás az oldalon az utóbbi fél évben, wow :O (2011.07.03. 12:43) Albumok
  • Utolsó 20

Dühöngő

Ide fórumozz, ha úgy érzed, mondandód nem kötődik szorosan egyik bejegyzéshez sem.

Jézus megkísértése a Húsvét fényében

2007.04.07. 23:14 mbarna

Az itt olvasható szöveg letölthető .doc és .pdf formátumban is.

1Akkor a Lélek a pusztába vitte Jézust, hogy a sátán megkísértse. 2Negyven nap és negyven éjjel böjtölt, végül megéhezett. 3Odalépett hozzá a kísértő, és így szólt: "Ha Isten Fia vagy, mondd, hogy ezek a kövek változzanak kenyérré." 4Azt felelte: "Meg van írva: Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden tanítással is, amely az Isten szájából származik." 5Most a szent városba vitte a sátán, és a templom párkányára állította. 6"Ha Isten Fia vagy - mondta -, vesd le magad, hiszen írva van: Parancsot adott angyalainak, a kezükön hordoznak majd, nehogy kőbe üsd a lábad." 7Jézus így válaszolt: "Az is meg van írva: Ne kísértsd Uradat, Istenedet." 8Végül egy igen magas hegyre vitte a sátán, s felvonultatta szeme előtt a világ minden országát és dicsőségüket. 9"Ezt mind neked adom - mondta -, ha leborulva imádsz engem." 10Jézus elutasította: "Távozz sátán! Meg van írva: Uradat, Istenedet imádd, s csak neki szolgálj!" 11Erre otthagyta a sátán és angyalok jöttek a szolgálatára. (Mt 4. 1-11)

A kísértés nemcsak a pusztában érte Jézust, hanem egész életében. Különösen életének utolsó óráiban, hogy vegye kezébe saját sorsát, kerekedjen felül ellenségein, mutassa meg, hogy övé az isteni erő. A kísértésben emberek is részt vesznek. Sokszor talán nem is a sátán fogalmazza meg a kísértő szavakat, hanem mi magunk. „A kövek változzanak kenyérré!” Hányszor várjuk Istentől, hogy oldja meg a problémáinkat; pénzügyeinkben, családi életünkben, egészségünk terén, munkánkban adjon biztonságot és sikert! Úgy érezzük, hogy sokkal jobb keresztények tudnánk lenni, ha megszabadulhatnánk szorító gondjainktól. „Ha Isten fia vagy, vesd le magad!” Hányszor kérjük Istent, hogy adjon nekünk egyértelmű jelet létezéséről vagy jóságáról! Hogy valamiképpen kápráztasson el minket, éreztesse meg velünk közelségét. Úgy véljük, sokkal jobban tanúságot tudnánk tenni mellette, sokkal lelkesebben követnénk őt, ha megszabadulnánk kételyeinktől. „Felvonultatta szeme előtt a világ minden országát és dicsőségüket. Ezt mind neked adom – mondta.” Mennyire kívánjuk, hogy Isten végre vegye kézbe a világ kormányzását. Hogy tegye rendbe a dolgokat a társadalomban. Úgy gondoljuk, sokkal többen tartanák be parancsait, ha a társadalom segítené őket ebben. Tehát Jézus megkísértésében az ember kívánságai szólalnak meg. Az evangélium kísértésnek, rossz ötletnek nevezi ezeket. A megoldás nem itt van. Jézus válaszai a Szentírást idézik. Jézus Krisztus követése, a Szentírás valóra váltása az egyedüli jó megoldás. Ezzel tesszük a legtöbbet önmagunkért, családunkért és az emberek nagy közösségéért.

A legmeghökkentőbb mondat a sátán szájából a történetben az, hogy „ezt mind neked adom…”. Tényleg az övé minden? Ha a körülöttünk tapasztalható sok gonoszságot nézzük, néha úgy tűnik, hogy igen. De a Szentírás a sátánt a „hazugság atyjának” nevezi. Nem igaz tehát, hogy övé a világ. Aki elhiszi neki, hogy tőle kaphatja a sikert, a hatalmat, gyorsan megtapasztalja, hogy rémálommá válik, amit annyira kívánt. A Húsvét annak az ünnepe, hogy Jézus Krisztus győzött. A hazugság fölött, a gyűlölet fölött, a félelem fölött és a halál fölött is.

Ennek a diadalnak az öröme töltse el a szívünket a feltámadás ünnepén!

P. Lukovits Milán

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vetulet.blog.hu/api/trackback/id/tr3256024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csontos Attila 2007.04.10. 19:29:39

Szeretnék létrehozni egy tételkidolgozó kommandót. Aki kedvet/elszántságot/tehetséget érez magában a feladathoz, vagy egyszerűen csak valami nagy bűnét szeretné jóvátenni, jelentkezzen nálam!
süti beállítások módosítása